Young Artists sjunger för samhörighet

Young Artists frv: Gustav Lindholm, Ruby Lindén, Albin Märsund och Tilda Vodusek. Framför gästen Emelie Nilsson
Young Artists frv: Gustav Lindholm, Ruby Lindén, Albin Märsund och Tilda Vodusek.

Till helgen spelar Young Artists med gäst, in två av Michael Jacksons hitlåtar Heal the world och Earth song, till ett projekt som drivs av organisationen Adventure of Humanity.

Verksamheten Adventure of Humanity startades 1999 av Michael Jackson. Michael valde att donera två konserter till förmån av Nelson Mandelas Children Fund, Unesco och Röda Korset. En konsert hölls i München i Tyskland och en i Seoul i Korea.

Efter Michael Jackson gick bort så blev Richard Nilsson, president för Humanity-verksamheten som i dag drivs med full support från Michael Jacksons familj samt den kungliga familjen Mandela, Tara Ghandi och med välsignelse från Dalai Lama.

På plats i Umeå får ungdomarna träna för en av Sveriges mest rutinerade sångpedagoger Helen Olofsson, från Provocals. Helen har bland annat arbetat med artister som Lisa Ajax, Peg Parnevik och Zara Larsson.

Inspelningen som görs i studio kommer sedan att klippas ihop med andra barn från olika delar av världen, där syftet är att med en musikvideo, visa samhörighet med andra barn, världen över, under ett projekt som bedrivs av Adventure of Humanity under namnet SMILE.